René Smeehuijzen is sinds 2018 verbonden aan EPAC als onafhankelijk adviseur op het gebied van het structureren en beheren van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen voor professionele beleggers.

Hij heeft meer dan 25 jaar operationele en leidinggevendeervaring op het gebied van het structureren, syndiceren, beheren en liquideren van meer dan 60 niet-beursgenoteerde vastgoedbeleggingsfondsen (totaal belegd vermogen van deze fondsen >€2 miljard) voor Nederlandse institutionele en vermogende particuliere beleggers. De ze fondsen hadden belegd in commercieel (kantoren, winkels, distributiecentra en parkeergarages) of in residentieel vastgoed in Europa (Nederland, Duitsland, Frankrijk en VK) en de Verenigde Staten.

Hij begon zijn carrière in 1989 bij merchant bank Kempen & Co waar hij de research afdeling van beursgenoteerde vastgoedfondsen heeft opgezet. Zijn ervaring op het gebied van niet-beursgenoteerde vastgoedfondsen heeft hij opgedaan bij IBUS Asset Management, Bouwfonds Investment Management en Hartelt Fund Management.